سلام دوستان گلم

تو این فصل یه آش گرم خیلی میچسبه. من خودم به شخصه آش زیاد دوست ندارم اما مزه این آش اگه با رب انار یا رب آلوچه خورده بشه معرکه است.خوشمزه

مواد لازم

بلغور جو یا گندم

برنج یا جو پرک شده

هویج رنده شده

آب قلم گوساله یا آب گوشت

گوشت پخته*

سبزی آش

عصاره گوجه سبز*

شلغم

عدس،نخود و لوبیا پخته شده

نمک و فلفل

طرز تهیه

برای شروع ابتدا بلغورها رو پاک میکنیم هرچند تقریبا تمیز هست

هر مقدار بلغور استفاده میشه یک سوم آن میتوان از برنج یا جو پرک استفاده که بیشتر برای لعاب هست،بلغورها و برنج و برای چند ساعتی از قبل با آب گرم خیس میکنیم چون پختش سریعتر میشه.سپس با آب میگذاریم بپزد و وقتی آب جوش اومد حرارت را  ملایم میکنیم.

 

وقتی پخت این شکلی میشه.


نخود و لوبیا و عدس را از قبل میپزیم.

بعد از پخت بلغور،سبزی آش و آب قلم یا گوشت و هویج رنده شده و عصاره گوجه سبز و گوشت پخته شده و بقیه مواد رو بهش اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا جوش بیاد و سپس حرارت رو کم میکنیم تا زمانیکه آش جا بیفته. 

اگه کسی شلغم پخته شده رو دوست نداره میتوان خام آن را نگینی ریز خرد کرده و همراه بقیه مواد به آش اضافه کرد،اینجوری طعم آن زیاد مشهود نیست اما خاصیت خودش را دارد. 

نوش جانلبخند

____________________________________________________________________

*. تو فصل تابستان زمانی که گوجه سبزها ترش هستن میتوان آنها رو با کمی آب پخت و زمانیکه حسابی نرم شد تو یه آبکش ریخته البته قبلش زیر آبکش ظرفی بذارید و گوجه سبزها رو با پشت قاشق حسابی له کنید تا یه مایع غلیظ بهتون بده و وقتی خنک شد آنها رو میتوان تو کیسه  و تو فریزر نگهداری کرد.