دلمه بادمجان

سلام به همه کسانی که با نظرات محبت آمیزشون من رو ترغیب میکنن تا پست های آشپزی بذارم

این غذای خوشمزه، شام امشبمون بود که از خوردنش نیم ساعت گذشته. خواستم داغ داغ براتون آپ کنم.

مواد لازم (این مواد برای 2 عدد بادمجان دلمه ای نسبتا بزرگ هست)

بادمجان دلمه ای    2عدد

برنج    1 پیمانه پلوپزی

گوشت چرخ کرده    

لپه     نیم پیمانه

سبزی دلمه

ابتدا سر بادمجان ها رو یه برش عرضی میزنیم که بعدا به عنوان کلاه دلمه استفاده میشه. از یه چاقو در مرکز بادمجان یه دایره میزنیم که دارای عمق باشه.و بعدش با استفاده از یک قاشق داخل بادمجان رو خالی میکنیم و باید مراقب باشیم که به دیواره ها آسیب نرسه.

 

گوشت چرخ کرده رو دقیقا مانند مایه ماکارونی درست میکنیم با این تفاوت که من یه ابتکاری زدم که نتیجه داد و این بود که گوشت بادمجان که از داخلش خالی میکنیم رو ریز میکنیم و با گوشت، تفت میدیم.(مختصر مایه ماکارونی رو میگم: گوشت چرخ کرده با پیاز داغ تفت داده، سپس زردچوبه و رب اضافه کرده و باز تفت میدیم و در انتها آب اضافه میکنیم تا گوشت پخته بشه).

 

فقط دقت داشته باشین که به هیچکدوم از مواد داخل دلمه چه گوشت و برنج نمک نمیزنیم.

آبی که به گوشت اضافه میکنیم از حد معمول بیشتر باید باشه و بعدا میگم که چرا.

تا گوشت پخته بشه برنج رو آبکش میکنیم . لپه رو هم جدا میپزیم.

سپس همه مواد رو که شامل برنج آبکش شده، لپه پخته شده و گوشت و سبزی دلمه را در یک ظرف گود بزرگ با هم مخلوط میکنیم.

من چون سبزی دلمه نداشتم تنها از ترخون و مرزه خشک استفاده کردم و اینکه چون آب گوشت زیاد بوده و اگه همش رو به موادمون اضافه میکردیم بد میشد از یه کفگیر سوراخ دار استفاده کردم و مایه گوشت رو از آبش جدا و به مواد اضافه کردم. (امیدوارم توضیحم کامل باشه، باز اگه سوالی بود من در خدمتم.) در انتها هم نمک غذا رو اضافه میکنیم.

بادمجان ها رو با این مواد میانی پر میکنیم، البته قبلش به دیواره های بادمجان ها کمی نمک میمالیم. وقتی تا نیمه بادمجان ها رو پر کردیم یه تیکه کره داخلش میذاریم و سپس مواد رو داخل بادمجان ها میریزیم تا پر شود. دقت داشته باشین برای اینکه برنجمون دم نکشیده هست سر بادمجان ها رو کمی خالی بگذارید تا جا برای دم برنج باشد. اون آب گوشتی که زیاد بود را با قاشق داخل بادمجان ها میریزیم.

 

در یه قابلمه کمی پیاز داغ درست میکنیم و اگه از آب گوشت بازهم اضافه اومد به پیازداغ اضافه میکنیم و اگر اضافه نیومد به پیازداغ کمی رب اضافه میکنیم و بعد آب و میگذاریم جوش بیاد و بادمجان های پر شده و کلاهش رو سرش گذاشته، میذاریم داخل قابلمه و شعله رو برای یک ساعت و نیم ملایم میکنیم. امتحان کنید اگه بعد از این زمان بادمجان ها نپخته بود زمان رو کمی افزایش میدیم.

 

انقدر آب داخل قابلمه باید بجوشد تا یه مایه غلیظ شبیه سس شود

 

نوش جانلبخند

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

اگه از مواد میانی اضافه اومد هیچ ناراحت نشین، میشه جدا دمش کرد. من خودم همیشه از مامانم میخواستم که مایه میانی رو بیشتر درست کنه که بتونم جدا بخورم.

/ 20 نظر / 126 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ماه بانو

مامی من هم هر موقع درست میکنه مثل مژگان با کلم و فلفل و گوجه هست البته خب اینا مقدارش زیاده و برای جمعیتی خوبه نه برای دو نفر [پلک]البته دستور پخت هم یکم متفاوته ولی در کل شکل و ظاهرش همینه و بسییییییییی خوشمزه است

شکلات

به به بیخود نیست زودی بردنتا...مشالا مشالا دخترمون هنرمنده.... من بلد بودم ولی یه مدل دیگه..بدون برنج

مریم

من هم اضافه وزن دارم و خیلی ناراحتم. از رژیم و دنبال لاغری رفتن خسته شدم فقط تصمیم گرفتم دیگه نذارم وزنم از اینی که هست بیشتر بشه.

فایزه

سلام بس کجایی[گریه]

رکسانا

به به چه کردی عروس جون. چقدر خوشمزه به نظر میاد.راستش تا حالا نخوردم حتی تو خونه مادرم هم یادم نمیاد خورده باشم.مامانم همیشه دلمه فلفل و برگ مو درست میکرد. حتما تا فصل بادمجون تموم نشده درست میکنم.مرسی. راستی من کوکوی کدو رو سیب زمینی نمیزنم توش.ولی این بار میزنم ببینم چطور میشه. باز هم مرسی عروس خانوم با سلیقه و کد بانو.

رکسانا

عروس جون من امشب از این دلمه ها برای شام درست کردم.اول ازت تشکر میکنم چون خیلی خوشمزه بود و واقعا لذت بردیم. فقط موقع پختش یه کم مشکل داشتم. اول اینکه چون بادمجون ها خام بود من فکر کردم باید اب تو قابلمه رو زیاد بریزم تا بادمجون ها اب پز بشن.پس قابلمه م رو تا بیشتر از نصف پر کردم.اما بادمجون ها میومدن بالای اب!!و سر جاشون وا نمیستادن! اخر سر یه کاسه بر عکس کردم روشون و نشد در قابلمه رو بذارم. برای ثابت موندنشون خودت چی کار کردی؟ بعد نصفه پایین بادمجون ها که تو اب بود پخته بود اما بالا هاش که تو اب نبود خام بود. ولی در کل به غیر از جاهای خامش خیلی خوشمزه بود.و من این روش پخت رو ترجیح دادم چون سرخ نشده بود چربی ش هم خیلی کم بود.

رکسانا

یادم رفت بگم یه تشکر دوباره برای اینکه گفتی اگه مواد اضافه اومد چی کارش کنیم! چون اتفاقا مواد زیاد اومد و من هم گذاشتم دم کشید و جدا خوردیمش.خوشمزه بود مرسی.

هــــــــــــــــــوفــــــــــــــــــا

سلام رفیق ببخشید که دیر دیر بهت سر میزنم مدرسه ها باز شده دیگه با نظرسنجی آپم خوشحال میشم بیای و نظر بدی یا علی $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$_____________________________$$ $$_____________________________$$ $$_________$$$$$$$$$$__________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$___________$$$$$$____________$$ $$_________$$$$$$$$$$__________$$ $$_____________________________$$ $$_____________________________$$ $$______$$$$$_______$$$$$______$$ $$____$$$$$$$$$___$$$$$$$$$____$$ $$___$$$$$$$$$$$_$$$$$$$$$$$___$$ $$___$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___$$ $$____$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$____$$ $$______$$$$$$$$$$$$$$$$$______$$ $$________$$$$$$$$$$$$$________$$ $$__________$$$$$$$$$__________$$ $$___________$$$$$$$___________$$ $$____________$$$$$___________

شام

این که بادنجون...من بادنجون دوست ندارم ....من فکر کردم غذای دیگه ای هست ....ولی معلوم شد دست چپی هستی[نیشخند] ..حال کردی ؟...من میگو میخوام .....[گریه]